14 december 2015

Statenlid Papineau Salm komt direct na installatie op voor natuur en fietsverbinding

Tijdens de laatste Provinciale Statenvergadering van dit jaar op 14 december is Nico Papineau Salm tijdelijk geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Tijdens het daaropvolgende debat over de aansluiting A9 Heiloo riep hij op tot meer aandacht in het project voor groen en een fietsverbinding.

Tijdens de laatste vergadering van Noord-Holland hakte de Provinciale Staten, na jaren debatteren, de knoop door over de komst van de aansluiting van Heiloo op de A9. De provincie zal 12,1 miljoen euro bijdragen aan het project. De totale kosten zijn geraamd op 33 miljoen euro.

Tijdens zijn eerste actie in de huidige PS stelde Nico vragen aan gedeputeerde Elisabeth Post over natuurcompensatie en een fietsverbinding bij het nieuwe viaduct over de A9. Volgens de gedeputeerde zal de natuurcompensatie maximaal twee jaar na afronding van het project plaatsvinden. Er wordt nog onderzocht of er een fietsverbinding komt ter hoogte van het viaduct. ,,We gaan proberen om dit voor elkaar te krijgen. Maar of dat gaat lukken, zal de tijd leren.’’

Nico is al jaren actief voor de PvdA. Eerst als raadslid van de stadsdeelraad in Zeeburg (Amsterdam) en daarna als stadsdeelvoorzitter. Van 2011 tot 2015 was hij Statenlid voor de PvdA in Noord-Holland. Hij is sindsdien van grote waarde geweest voor de PvdA fractie als duo-commissielid in de commissie Natuur, Landbouw en Milieu (NLM).

Zijn uitgebreide kennis over en ervaring met de provinciale politiek deed Nico van 1991 tot 2006 op bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Als voorzitter van de Hollandsche Molen zet hij zich in voor monumentale waarden en de vrijwilligers die deze monumenten mede in stand houden.

Nico treedt vanaf vandaag op als tijdelijk vervanger van PvdA statenlid Marieke van Duijn die wegens privé omstandigheden een time-out neemt. Hij zal naast zijn lidmaatschap van de commissie NLM ook tijdelijk lid zijn van de commissie Mobiliteit en Financiën.