PvdA Noord-Holland ongelukkig met situatie rondom Laantje van Alverna

19 juli 2018

Afgelopen dinsdag 10 juli 2018 diende de rechtszaak tussen Wandelnet en de Fietsersbond enerzijds en de Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland anderzijds. Reden hiervoor was de vernietiging van het besluit van de gemeenteraad van Heemstede om de overweg Alverna open te houden voor voetgangers en fietsers door GS. GS onttrok de overweg daarmee alsnog aan de openbaarheid, waardoor ProRail de overweg de volgende dag al kon afsluiten.

 

De PvdA vindt het bijzonder jammer dat de zaak inmiddels zodanig verhard is. Graag zouden wij een oplossing zien voor de ontstane situatie, waarin alle betrokken partijen zich kunnen vinden. Dat hier rechtszaken voor nodig zijn, is iets dat wij liever niet hadden gezien. Wij vinden het, in het kader van onze strijd voor een gezondere leefomgeving, belangrijk dat fietsers en voetgangers in onze provincie zo min mogelijk beperkt worden.

 

Wij zijn al geruime tijd betrokken bij de situatie rondom het Laantje van Alverna en hebben al eerdere mondelinge vragen gesteld tijdens commissievergaderingen. Gezien het feit dat de rechtbank over zo’n 6 weken uitspraak doet, onthouden wij ons nu nog van het stellen van verdere vragen over dit onderwerp. Wel houden we de ontwikkelingen in de zaak met grote belangstelling in de gaten.