Door Xander den Uyl op 30 maart 2016

PvdA statenlid Jan Nieuwenburg wordt nieuwe burgemeester Hoorn

Op dinsdagavond 29 maart is ons statenlid Jan Nieuwenburg tijdens een speciale gemeenteraadsvergadering in Hoorn voorgedragen als de nieuwe burgemeester van die stad.

Volgens de vertrouwenscommissie is Jan een daadkrachtig bestuurder met veel ervaring op lokaal bestuurlijk niveau. Jan deed al de nodige ervaring in Hoorn op toen hij daar, naast zijn statenlidmaatschap, in 2015 tijdelijk waarnemend wethouder was. Daarvoor was hij 8 jaar wethouder in Haarlem en jarenlang actief al PvdA raadslid.

Namens onze Statenfractie wil ik Jan van harte feliciteren met deze prachtige functie in een geweldige stad. We zijn natuurlijk enorm trots op hem maar zullen zijn inzet, enthousiasme, kennis en inzichten ontzettend missen

Jan zal op 17 mei, nadat de benoeming door de Kroon officieel is, worden beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Hoorn.

 

Xander den Uyl

Xander den Uyl

Sinds 2011 ben ik lid van provinciale staten van Noord Holland en thans fractievoorzitter. Al ruim 35 jaar lid van de PvdA, ben ik in die jaren vaak heel actief geweest in de partij, in afdeling, gewest, campagnes en de laatst vier jaar in de Staten. Het grootste deel van mijn loopbaan ben ik actief

Meer over Xander den Uyl