Door op 14 februari 2014

Tuinderskring Harenkarspel winnaar Roel de Wit prijs 2014

Op vrijdagmiddag 14 februari reikte commissaris van de Koning, de heer J. Remkes, in de Statenzaal van het provinciehuis in Noord-Holland, de Roel de Witprijs uit aan Tuinderskring Harenkarspel. 

In 2013 heeft het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland besloten een nieuwe prijs in te stellen: de Roel de Witprijs, genoemd naar oud-commissaris van de Koningin, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Alkmaar. Dit om hem te eren vanwege zijn grote verdiensten.

Volgens de jury onder voorzitterschap van oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Frans Tielrooij, krijgt Tuinderskring Harenkarspel de prijs vanwege de brede doelstelling waarbij jaarlijks 100.000 bezoekers kennismaken met het platteland, en de producten daarvan. De deelnemers van de Tuinderskring zorgen er met hun bedrijven voor dat het platteland in de kop van Noord-Holland in stand blijft. De Tuinderskring werkt nauw samen met culturele instellingen als het museum Eenigenburg en museum Molenhuijs Waarland.

De winnaar kreeg uit handen van de heer Remkes een oorkonde en een speciaal voor deze prijs door de Amsterdamse kunstenaar Rob Schreefel, ontworpen stenen beeld.

Een eervolle vermelding was er voor Stichting Doe-tuinen in Haarlem en voor de Groenploeg van Landschap Noord-Holland.