Door op 16 oktober 2012

Vragen over verkeersveiligheid Drie Merenweg

De PvdA Noord-Holland heeft vragen gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten over de verkeersveiligheid op de Drie Merenweg (N205) in de gemeente Haarlemmermeer. Regelmatig vinden daar ongevallen plaats, waardoor de weg lange tijd wordt afgesloten voor het verkeer. De PvdA wil van het College weten of er maatregelen genomen gaan worden om de verkeersveiligheid op de Drie Merenweg te verbeteren.

In regionale- en lokale kranten staan regelmatig berichten over ongevallen op de N205. In veel gevallen gaat het om automobilisten die de macht over het stuur verliezen, van de weg raken, over de kop slaan en tot stilstand komen in de sloot of tegen een lichtmast botsen. Vanwege de vele bochten wordt de N205 door veel automobilisten als een verkeersonveilige weg ervaren.

De PvdA vraagt het College om een overzicht van alle eenzijdige en dubbelzijdige verkeersongevallen op de N205 in de afgelopen vijf jaar, met daarbij de voornaamste oorzaken. Daarnaast wil de PvdA weten of het College de opvatting van de PvdA deelt dat het aantal verkeersongevallen op de N205 relatief hoog is en dat maatregelen noodzakelijk zijn.