Innovatie versus Natuur in Noord-Holland

Door Tino Wallaart op 11 maart 2024

 

Noord-Holland scoorde slecht bij de verdeling van geld voor natuurprojecten, in het kader van de aanpak van stikstof. Op een beschikbaar budget van 1,5 miljard euro kreeg Noord-Holland een magere 12 miljoen van minister Van der Wal. Ook de PvdA is ontstemd over deze onbevredigende uitkomst.

Vandaag bevroegen we in de commissie Landelijk Gebied van Provinciale Staten verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB). Hij zette relatief sterk in op innovatieprojecten in stallen. En dat terwijl de ‘hardcore’ natuurprojecten veel beter scoren bij de minister. Heeft hij daarmee een taxatiefout gemaakt?

De PvdA snapt de minister wel een beetje. Ook wij voelen ons meer thuis bij natuurprojecten dan bij technische gadgets in stallen. Wij geven ons geld liever aan dingen waarvan we weten dat ze werken dan waarvan we hopen dat ze werken. Zelfs wie blij wordt van investeringen in stalvloeren, moet toegeven dat inzetten op natuur Noord-Holland meer had opgeleverd.

Voor 1 april gaat de gedeputeerde met een verbeterd voorstel naar de minister. We hopen dat de gedeputeerde erin slaagt om de minister te overtuigen.

Tino Wallaart

Tino Wallaart

Wie is Tino? Ik ben Tino Wallaart, 50 jaar en woonachtig op IJburg, de nieuwste wijk van Amsterdam. Mijn samengestelde gezin deel ik met mijn vriendin Carolien, mijn drie (bijna) volwassen kinderen uit een eerder huwelijk en onze vijfjarige dochter Sam die we opvoeden met een homostel. Het mooiste plekje in Noord-Holland vind ik de

Meer over Tino Wallaart