Door op 29 juni 2012

PvdA: Provincie moet uitbreiding Simon Loos Transport heroverwegen

De provincie Noord-Holland moet haar besluit om de uitbreiding van Simon Loos Transport in Wognum niet toe te staan heroverwegen. Dat vindt de PvdA Noord-Holland, die hierover vandaag een brief naar het College van Gedeputeerde Staten stuurde. PvdA-statenlid Ed Wagemaker: “Simon Loos Transport is een gezond bedrijf met groeipotentie. De wens om uit te breiden is begrijpelijk en daarnaast goed voor de werkgelegenheid in de regio. Dat moet de provincie stimuleren.”

Onlangs werd bekend dat Simon Loos Transport van de provincie Noord-Holland geen gelegenheid krijgt om het huidige bedrijfsterrein aan de A7 in Wognum uit te breiden. Volgens de provincie zijn ‘nut en noodzaak’ niet voldoende aangetoond en is uitbreiding niet mogelijk op de huidige locatie. Simon Loos Transport werd door de provincie verwezen naar Distriport en Agriport als mogelijke vestigingslocaties. De PvdA heeft het college vandaag in een brief gevraagd dit besluit te heroverwegen. Wagemaker: “Nut en noodzaak van uitbreiding op deze locatie zijn wat de PvdA betreft voldoende aangetoond. Het zou te gek voor woorden zijn als Simon Loos Transport wordt gedwongen om op geringe afstand nieuwe vestigingen te openen.”

De PvdA pleit in de brief voor een aanpak waarbij Simon Loos Transport de gelegenheid krijgt om aansluitend op haar huidige terrein extra ruimte te realiseren. Voorwaarde is wel dat het terrein niet te dicht bij de dorpsbebouwing komt te liggen. Wagemaker: “De wijze waarop het huidige bedrijf is ‘aangekleed’ geeft voldoende vertrouwen dat de uitbreiding op dezelfde wijze zal worden aangepakt”.