Door op 15 mei 2014

Reactie Kaderbrief 2015

Vandaag presenteerde Gedeputeerde Staten de Kaderbrief 2015. De PvdA is zeer tevreden met het feit dat de provincie Noord-Holland deze collegeperiode voor het vierde jaar op rij een positief rekeningresultaat kan presenteren. Dit toont dat de financiële huishouding van onze provincie uitstekend op orde is; niet in de laatste plaats doordat Gedeputeerde Staten in een vroegtijdig stadium geanticipeerd heeft op landelijke ontwikkelingen als de Wet Houdbare Overheidsfinanciën (HOF) en het verplichte schatkistbankieren.

Desalniettemin ontkomt ook de provincie Noord-Holland niet aan bezuinigingen de komende jaren. De verwachte inkomsten uit de motorrijtuigenbelasting dalen, en ook vanuit het Rijk komt minder geld. Dit betekent dat er inhoudelijke keuzes zullen moeten worden gemaakt; welke taken blijven we uitvoeren en welke niet.

De PvdA wil echter eerst de kiezer aan het woord laten. De Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart 2015 worden een belangrijk moment. Blijft de provincie Noord-Holland zich inzetten voor de regionale economie, voor het stimuleren van duurzaamheid, voor een vitaal platteland, meer biologische landbouw en voor het ondersteunen van cultuur en toerisme in onze provincie? In de Kaderbrief 2015 wordt deze vraag een jaar vooruit geschoven. Maar wat de PvdA betreft behoudt de provincie haar maatschappelijke betrokkenheid ook na 2015. Het antwoord op bovenstaande vraag is daarmee voor ons een helder ja. De PvdA legt deze vragen straks met vertrouwen aan de kiezers voor.

De kaderbrief 2015 vindt u hier: http://www.noord-holland.nl/web/Bestuur/Provinciale-Staten-vergadering/Agenda-en-vergaderstukken.htm