Door op 7 februari 2014

Winnaar Roel de Wit prijs bekend gemaakt op 14 februari

Op vrijdagmiddag 14 februari 2014 maakt commissaris van de Koning, de heer J. Remkes, de winnaar van de Roel de Wit prijs bekend in de Statenzaal van het provinciehuis in Noord-Holland.

In 2013 heeft het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland besloten een nieuwe prijs in te stellen: de Roel de Wit prijs, genoemd naar oud-commissaris van de Koningin, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Alkmaar. Dit om hem te eren vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van landschap, natuur en recreatie.

De prijs – een beeld van kunstenaar Rob Schreefel – is voor een project, persoon, organisatie die (of dat) groen, natuur en recreatie toegankelijk en bereikbaar heeft gemaakt voor een breed publiek.

De jury bestaande uit Frans Tielrooij (oud gedeputeerde van de provincie Noord-Holland), Jan Kuiper (oud-directeur Landschap Noord-Holland), statenleden Nico Papineau Salm en Greet Blokker, en Eelco Taams, bestuurslid van het Gewest PvdA Noord-Holland is tot de 3 volgende nominaties gekomen: (in alfabetische volgorde)

Groenploeg van Landschap Noord-Holland

Tuinderskring Harenkarspel

Stichting Doe Tuinen in Haarlem

U bent van harte uitgenodigd om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

De middag begint om 15.00 uur (inloop 14.45) en eindigt om 17.00 uur en vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis te Haarlem.   Wilt u ons laten weten of u aanwezig bent? (via [email protected])